onsdag 25 april 2007

Vän av ordning

Författare: David Batra tillsammans med en upprörd allmänhet
Illustratör: Martin Johansson.
Bokförlaget DN (2005)
Isbn: 91-7588-557-3
Mer om boken
Femsidigt smakprov

Nog för att vi svenskar anses vara ett ganska mjäkigt folk utan temperament, men när det kommer till att reta upp sig på saker är vi säkert världsbäst. Och vad göra när man inte vågar/kan ge sig ut på gatorna och skriva ut sitt vrede? Jo, man skriver en anonym insändare.

David Batra, mest känd som stå-uppare och komiker, har här samlat en hel drös med insändare från 60-talet och framåt. De flesta står för sig sjäva, utan kommentar men till en del har Batra skrivit några rader och i några fall till och med följt upp gamla insändare genom att mejla berörda parter.

Klicka på bilden för att förstora. Har hämtat den från boken och hoppas att herr Batra inte misstycker.

Det var länge sedan jag skrattade så mycket till en bok. Jag kan bara konstatera att folk använde roligare ord förr och att ibland är rubriken (som oftast tidningen själv sätter) minst halva nöjet. Eller vad sägs om rubriker som Svensson såg nöden satte räkan i halsen, Har pimplat gift sedan jag var sju eller Frugan grät och jag kunde inte sova.

Är du nyfiken på historierna bakom dessa rubriker och dessutom vill läsa om varför fler bordeller borde startas, vilka regler som gäller för en riktig karl eller vad vi borde skicka till Indien istället för säd så spring och låna eller köp!

Inga kommentarer: