måndag 2 februari 2009

Sex veckor


Titel: Sex veckor

Författare: Kate Cann

Förlag: Tiden


Genre: Chick-lit


När den snygga, rika och bortskämda Davinia Morgan-Harwood börjar i sextonåriga Chloes klass beter hon sig verkligen inte som alla andra från dag ett. Likt en skamlös virvelvind fladdrar Davinia fram och beter sig precis som hon behagar utan att tänka så mycket på konsekvenser eller andra människor. Andras försök till att kväsa henne avväpnar hon medelst antingen en otrolig charm eller en dräpande oförskämdhet. Allt detta gör ett djupt intryck på Chloe, som blir hennes (enda) vän.


Hembjudningarna till Davinias flotta hem innebär flera luxuösa pauser i den allvarliga Chloes annars ganska tråkiga liv och när Chloe så småningom blir bjuden på en resa till Caminos med Davinias familj verkar lyckan vara ett faktum. Väl på ön upptäcker Chloe allt eftersom att varken Davinia eller hennes familj är dem de utgett sig för att vara, vilket får ganska dramatiska konsekvenser för samtliga inblandade. Det blir sex veckor fyllda med intensiva känslor, händelser och -inte minst- andra människor i Chloes liv..


De som har läst Canns rysare "Hon släpper dig aldrig" hittar nog bekanta element i "Sex veckor", bortsett från att detta inte är en rysare utan en regelrätt chicklit-bok. Själv upplevde jag samma märkliga känsla när jag läste båda böckerna; den där man bara vill slita ut vissa romanfigurer ur boken, antingen för att rädda dem eller ge dem en utskällning...tills man upptäcker att de inte finns på riktigt..

1 kommentar:

Anonym sa...

mycket intressant, tack