fredag 1 juni 2007

Sandvargen

Författare: Åsa Lind
Illustratör: Kristina Digman
Bokförlaget Rabén & Sjögren (2002)
Isbn: 9129654130

Åh, vad jag blev förälskad i boken om Sandvargen och Zackarina!

Åsa Lind har nu kommit ut med inte mindre än tre böcker om Sandvargen, varav jag har läst den första. I den får vi lära känna Zackarina som till en början har en ganska tråkig sommar med sina föräldrar vid havet. En dag möter hon dock en ny vän på stranden, nämligen Sandvargen. Tillsammans med honom leker och filosoferar Zackarina sommaren lång vilket resulterar i femton fristående kapitel i boken.


Jag tycker om boken på grund av de härliga karaktärerna och för att boken tar upp filosofiska funderingar på ett lättbegripligt och roligt sätt. Av den anledningen tror jag att alla åldrar kan ha glädje av boken. Nu vet jag exempelvis att blåmärken kan ses som modighetsmedaljer och hur jag ska kunna ta mig ur knipan om jag tvingas sjunga högt för alla på kalas fast jag inte vill.

Bild från Barnbokhandeln.


3 kommentarer:

Advent sa...

Ser ut att vara en jämt göörmysig bok som man säger i värmland.
Jag vill ha en sandvarg!

jessica sa...

har alltid tyckt att blåmärken e coolt för jag har alltid d (iaf på fyllan) sen undrar jag om vi då slipper sjunga på avslutningen

myrkyr sa...

A - *skrattar* Trodde mest man sa det i Göteborg. ;) Och ALLA borde ha en sandvarg att diskutera viktigheter med.

J - Frågan är dock hur modig du är på fyllan. ;) Och jag kommer inte uppvigla till någon sång iaf. Inte vad jag nu på förhand vet om iaf.