fredag 30 mars 2007

Animal Crossing - Wild World

Kategori: Tv-spel
Titel: Animal Crossing – Wild World
Utvecklare: NintendoIbland önskar jag att mitt eget liv vore mer som livet i Animal Crossing. För efter att under lång tid ha följt utvecklingen i min och de fabelfigursartade invånarnas alldeles egna by så är det enkelheten som gör att jag återvänder. Och stannar.

Livet i Animal Crossing innebär att du har flyttat, kanske hemifrån, och kommer till en liten, liten by där du kan starta ett nytt liv, helt utan den press och ångest som färgar våra liv här i verkligheten. I byn behöver du inte arbeta, men du kan om du vill, kanske med att samla snäckskal? Du är aldrig hungrig eller utsatt, för träden bär frukt året om, och alla i byn tar hand om dig, även om vissa döljer det väl.

Det ligger ett naturromantiskt skimmer över den lilla kassetten. Ett skimmer som kan få även en pseudoåldrande cyniker att må som ett barn. Igen.

5 kommentarer:

myrkyr sa...

Ska dock tilläggas att livet är långt ifrån idylliskt som nyinflyttad. Iaf inte i min by. Folk mobbar mig och en falsk köpman har lurat av mig flera stora högar med bells (valutan).

Det märkliga är dock att jag fortsätter att spela trots alla dessa nederlag så nåt speciellt måste det vara...

eric sa...

De mobbar dig bara för att de bryr sig förstår du väl! Den man älskar kör man med... eller så >_o

Och Redd är bara osäker längst inne, det är därför han tror att han måste svindla folk. Men jag tror att han har ett gott rävhjärta längst där inne. Dessutom är han faktiskt den enda som säljer konst, så han har en kulturell sida!

jessica sa...

tycker han ser ut som en snuskgubbe!

eric sa...

jessica: Tänker du verkligen på Redd nu? Lyle hade jag kunnat köpa, han är en aning suspekt, men Redd är ju bara en stackars räv. Bör dock poängteras att varken Lyle eller Redd faktiskt bor i byn, och att de därför inte faller under kategorin "alla i byn"

Så det så *försvarar ivrigt*

jessica sa...

hmm, ej och för sig inte säkert. tänker på försäkringsgubben (vet ej än om han e en falsking eller en köpman, my mistake) som har hängt omkring mitt hus (uppfattade nog inte hans namn) och vill lura av mig bells för en dyr (onödig?) försäkring).

i vilket fall..detta djur ser ut som en snuskgubbe, lömsk med långa fettiga mustascher.

han har dock försvunnit by now so....no harm done